För proaktiva företagsrådgivare

Rådgivningsbyrån - Tips för dig som konsult och företagare


Mats Dahlberg

2024-04-05

Skatter och deklaration - det är allvarliga grejer

”Ingenting är riktigt säkert förutom döden och skatten” är, enligt utsago, ett citat från Benjamin Franklin. En 1700-tals författare, politiker och en av huvudpersonerna vid USA:s självständighetsförklaring. Mest känd som uppfinnare av åskledaren och för att vara avbildad på 100-dollarssedeln kanske.

Jag kan bara konstatera att Franklins uttalande står sig väl än idag. Han skulle nog ha uppskattat våra deklarationskurser. Med dem i bagaget så är man rustad för att åtminstone överleva deklarationssäsongen 2024.

I kursen Deklaration – Näringsverksamhet går vi också igenom det regelverk som är grunden för att upprätta bokslutet. Beskattningen ska ju i allt väsentligt ske utifrån den redovisning som är upprättad enligt god redovisningssed. Se där hur praktisk en kurs kan vara.

Och alltsammans finns ju på nätet, online, som Benjamin Franklin skulle säga. Han talade ju engelska.

Tydliga exempel och arbetsuppgifter finns också, så att man får prova sina kunskaper direkt. Med bra kunskaper i bagaget så kan man jobba självständigt. På den punkten är vi överens med Benjamin Franklin, det är viktigt att få vara självständig.

Lycka till med boksluten och deklarationerna detta år.

Mats Dahlberg

Länk till mera information...


Andra blogginlägg