Kurser i bokslut och årsredovisning
Detta är en fördjupning i ämnet Associationsrätt och Skatterätt. I kursen behandlar diskuterar vi aktieägartillskott ur flera perspektiv. Vi ser på de juridiska aspekterna, bokföringen samt de skattemässiga frågorna. Vi gör även en jämförande granskning av lån från ägare till eget bolag.
Det finns många risker förknippade med rollen som redovisningskonsult, revisor eller ekonomichef, men den känsligaste delen av redovisningskedjan kan faktiskt vara när man biträder med grundbokföringen.
Som redovisningskonsult och revisor finns det alltid risk att man blir en del av sina kunders misstag genom brist på uppmärksamhet, brist på kunskap eller bristande rutiner och erfarenhet.
Bokslut – i teori och praktik. Den här kursen består av två delar. I del 1 går vi igenom de väsentligaste reglerna för värdering av tillgångar och skulder samt vad som är avdragsgilla kostnader. I del 2, den praktiska delen, gör vi ett bokslut tillsammans. Här kan du följa hur bokslutsarbetet fortskrider post för post. Vi utgår från ett material bestående av balans- och resultaträkning, så som du skulle få det efter ett års löpande redovisning.
Kursen är en fördjupning inom intäktsredovisning vid tjänsteuppdrag och entreprenader utifrån regelverken K2 och K3. Vi visar med hjälp av exempel hur man redovisar inom exempelvis byggföretag som driver olika projekt. I kursen jämför vi utfallet från olika redovisningsmetoder.
Ett företags vinst behöver inte innebära att man har ett positivt kassaflöde, lika lite som ett företag förlust innebär ett negativt kassaflöde. I den här kursen ser vi på olika faktorer som påverkar kassaflödet och hur man gör en kassaflödesanalys. Vi diskuterar speciellt hur det växande företaget måste planera för sitt kassaflöde.
I denna kurs går vi metodiskt igenom hur man analyserar en årsredovisning. Till kursen finns både en e-bok och en praktisk checklista.
Kursen vänder sig till dig som ska sammanställa rapporter månadsvis eller periodvis - rapporter som ska fungera som underlag för företagsledningens beslut.
Du behärskar de dagliga hantverket. I kursen diskuterar vi vad man bör tänka på för att rapporteringen ska fylla sin funktion som styrdokument. Du får praktiska förslag på hur du kan arbeta och förslag på checklistor som du kan utgå från.
Kursen gör en genomgång av regelverket för årsbokslut enligt BFNAR 2017:3 (K2) som ska tillämpas av bland annat enskild näringsidkare, handelsbolag och ett antal andra företagsformer.
Denna kurs handlar om de nya reglerna för årsbokslut. Vi gör en jämförelse mellan K2 årsbokslut, K2 årsredovisning och K3.
I denna kurs går vi igenom det allmänna rådet BFNAR 2016:10 (K2) och diskuterar hur en årsredovisning ska utformas. Du får också en Excel-mall som kan användas för att upprätta årsredovisning och för att träna.
Denna kurs går systematiskt igenom årsredovisning i K2 och K3 och visar överskådligt hur reglerna ska tillämpas.
Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi
Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.
Starta kurser i din egen takt
Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.
Dina kollegor kan anslutas
Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.
Yrkesutbildning för dig som behöver
Lägg upp din egen studieplan inom ett eller flera ämnesområden. Med ett årsabonnemang kan du gå hur många kurser som helst. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.
Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig
Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.
Dokumentmallar underlättar arbetet
Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.