Alltid billigare med årsabonnemang

Sälja och prissätta kunskap

Att sälja och prissätta kunskap är ofta svårt. Det kan rent av vara så att det är svårt att beskriva produkten om den är komplex och mest innehåller så kallade mjuka värden. En kunskapstjänst är också beroende av ett samarbete mellan kunden och säljaren, som via sitt expertkunnande ökar kundens förutsättningar att lyckas med sin verksamhet.

Det finns en mängd fallgropar som kunskapssäljaren kan råka ut för, men som man kan undvika genom att förstå spelet, ta kommandot över situationen och inte slarva bort de viktigaste delarna i säljprocessen.

I kursen går vi metodiskt igenom hur man kan resonera i olika situationer och tittar på vad som skiljer den ena kunskapstjänsten från den andra. Vi diskuterar olika prissättningsmodellers för och nackdelar, men också hur man kan dra nytta av kombinationen mellan dem.

Målgrupp:

Kursen vänder sig till alla som arbeta med och säljer kunskap. Personer som driver och äger företag, personer som arbetar som konsulter eller som säljer servicetjänster, redovisare, revisorer med flera. Alla har egentligen nytta av att förstå hur en sälj och köprocessen fungerar och kan påverkas.

Kursinnehåll:

 Service och kunskap
 Vara och tjänst
 Vad är du värd egentligen
 Hur tar man betalt
 Olika prissättningsmodeller
 Hur förpacka en konsulttjänst
 Prisförhandlingen
 Hur hantera motargument
 Metoder för att finna kundvärdet
 Retorik och pedagogik i säljmötet
 Slarva inte bort ditt övertag i prisdiskussionen
 Några vanliga fallgropar

 

Kursmål:

Deltagarna ska bli bättre rustade att se värdet i den kunskap man säljer och genom ett rationellt säljarbete få bättre betalt för sina tjänster.

Förkunskaper:

Kursen kräver inga direkta förkunskaper, men den som har erfarenhet av arbete i olika tjänstenäringar har bäst förutsättningar att se hur råden kan tillämpas.

Studieform:

Kursen består av ett antal föreläsningar som du kan se och lyssna till via Internet. Du kan lyssna på föreläsningarna hur många gånger som helst. Det finns gott om tid för eftertanke och repetition. Till kursen hör en dokumentation med föreläsningsbilder och ett antal arbetsuppgifter som också passar som diskussionunderlag om du gör kursen tillsammans med någon annan.

Kursintyg:

Kursdeltagare som genomfört kursens samtliga föreläsningsavsnitt får ett kursintyg.


Kursavgift

1995.- + moms 25%

* Kursen ingår utan kostnad i årsabonnemanget.

Läs mera om vårt förmånliga årsabonnemang under Kurser/Prisplan >>
Kursen omfattar 6 timmar inom Företagsledning - Företagsekonomi .

Obs! Detta är en E-kurs som ges över Internet.

Logga in för att starta denna kurs. Eller klicka här för att bli kund


Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera