Sälja och prissätta kunskap

Sälja och prissätta kunskap

Att sälja och prissätta kunskap är ofta svårt. Det kan rent av vara så att det är svårt att beskriva produkten om den är komplex och mest innehåller så kallade mjuka värden. En kunskapstjänst är också beroende av ett samarbete mellan kunden och säljaren, som via sitt expertkunnande ökar kundens förutsättningar att lyckas med sin verksamhet.

Det finns en mängd fallgropar som kunskapssäljaren kan råka ut för, men som man kan undvika genom att förstå spelet, ta kommandot över situationen och inte slarva bort de viktigaste delarna i säljprocessen.

I kursen går vi metodiskt igenom hur man kan resonera i olika situationer och tittar på vad som skiljer den ena kunskapstjänsten från den andra. Vi diskuterar olika prissättningsmodellers för och nackdelar, men också hur man kan dra nytta av kombinationen mellan dem.

POPULÄRAST
KURSAVGIFT
1995:-
* Kursen ingår utan kostnad i årspaketet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som arbeta med och säljer kunskap. Personer som driver och äger företag, personer som arbetar som konsulter eller som säljer servicetjänster, redovisare, revisorer med flera. Alla har egentligen nytta av att förstå hur en sälj och köprocessen fungerar och kan påverkas.

Kursmål

Deltagarna ska bli bättre rustade att se värdet i den kunskap man säljer och genom ett rationellt säljarbete få bättre betalt för sina tjänster.

Förkunskaper

Kursen kräver inga direkta förkunskaper, men den som har erfarenhet av arbete i olika tjänstenäringar har bäst förutsättningar att se hur råden kan tillämpas.

Kursintyg

Kursdeltagare som genomfört kursens samtliga föreläsningsavsnitt får ett kursintyg.

Du behöver avsätta cirka 6 klassrumstimmar för att genomföra kursen. Särskild information för dig som redovisningskonsult eller revisor finns här.

Ur kursinnehållet:

 • Service och kunskap
 • Vara och tjänst
 • Vad är du värd egentligen
 • Hur tar man betalt
 • Olika prissättningsmodeller
 • Hur förpacka en konsulttjänst
 • Prisförhandlingen
 • Hur hantera motargument
 • Metoder för att finna kundvärdet
 • Retorik och pedagogik i säljmötet
 • Slarva inte bort ditt övertag i prisdiskussionen
 • Några vanliga fallgropar
ENSKILD KURS
Boka denna kurs för 1995 kr

Uppgifter om kursdeltagaren

Uppgifter om fakturamottagare

När vi behandlat din beställning får du en e-post med inloggningsuppgifter. Normalt inom en timmer om beställningen gjorts under kontorstid.
Har du frågor eller vill tala med någon om utbildningar?
Ring 023-669 50 00 eller ställ dina frågor via e-post info@righteducation.se.
Moms tillkommer på priserna ovan. Vi sänder faktura med e-post att betalas inom 10 dagar.

Här kan du boka ett kurspaket istället.

Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera