Lön och utdelning i fåmansaktiebolag - skatteplanering 3:12 reglerna

** Detta är en kommande kurs **

Lön och utdelning i fåmansaktiebolag - skatteplanering 3:12 reglerna

I denna kurs går vi igenom skattereglerna som gäller beskattning av inkomster från utdelning och i samband med reavinster på andelsförsäljning hos ägare i fåmansföretag som också deltar aktivt i arbetet.

3:12-Reglerna för lön, utdelning och kapitalvinst är komplicerade och gäller den som äger andelar i ett fåmansföretag. Hur kan man planera för att få maximal nytta av de speciella reglerna? Beslut under 2024 om uttag av lön och ägande kommer att påverka kommande års utdelning.

Beslut under kalenderåret 2024 som påverkar löneuttaget kommer att få betydelse för hur stor lågbeskattad utdelning som kan tas under kommande år.

Skatteplanering

Vad ska man tänka på och hur kan man planera för att få maximal nytta av de speciella skattereglerna.

Löne- och utdelningsplanering

Det finns en koppling mellan löneuttag och senare beskattning av utdelning. Det är ett antal parametrar som man måste kontrollera under kalenderåret 2024. Bland annat så påverkar löneuttaget hur stor utdelning som kan tas och beskattning av denna under kommande år.

Ur kursinnehållet:

I årets kurs kommer vi också att informera om läget i de utredningar som nu föreslår ändringar i regelverken.

Detaljer kommer .....

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som arbetar med löner, redovisning och skattefrågor i fåmansaktiebolag. Det innebär i praktiken alla egna företagare som driver aktiebolag, redovisningskonsulter och redovisningspersonal i fåmansföretag.

Lägg märke till att möjligheten att få lågbeskattad utdelning 2025 till stor del beror på beslut under 2024.

Kursmål

Kursdeltagaren ska förstå vilka regler som gäller vid beskattning av utdelning i fåmansaktiebolag när ägaren har ett kvalificerat aktieinnehav. Här är det viktigt att den som sköter ekonomi och redovisning bevakar och vägleder i skatteplaneringen. Som redovisningskonsult är det viktigt att i god tid informera om hur man planerar för uttag av löner, förmåner och utdelning.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i beskattningsrätt och viss erfarenhet av inkomstdeklaration.

Kursintyg

Kursdeltagare som genomfört kursens samtliga föreläsningsavsnitt får ett kursintyg.

Preliminärt tillgänglig från 2024-08-09

Vill du ha en påminnelse när den här kursen är utlagd och du kan gå den? Fyll i din e-post och skicka.