För proaktiva företagsrådgivare

Rådgivningsbyrån - Tips för dig som konsult och företagare


Mats Dahlberg

2023-03-27

Deklarera för Handelsbolag och dess delägare

Nu har vi kursen Deklarera för Handelsbolag och delägare 2023 tillgänglig för den som behöver friska på minnet. Eller varför inte rusta ytterligare medarbetare på redovisningsbyrån, om du jobbar med konsultation och rådgivning, att ge sig på detta bitvis komplicerade område.


Att deklarera för ett handelsbolag och dess delägare kan vara en riktig utmaning.

Reglerna är på många sätt krångliga och sättet att lägga beskattningen hos respektive delägare, istället för bolaget, gör det inte lättare. I kursen diskuterar vi deklaration för ett handelsbolag som har både fysisk person och ett aktiebolag som delägare. Vi pekar på speciella förhållanden som kan vara viktiga att känna till.

Som vanligt har vi en hel del bra material för den som vill fördjupa sig. Vi visar också genom exempel på de olika deklarationsblanketterna hur reglerna tillämpas i praktiken.

Handelsbolag är en företagsform som har både fördelar och nackdelar. Som det mesta här i livet. En risk med handelsbolaget ligger i det faktum att andelsägarna är solidariskt ansvariga för bolagets åtaganden. Det min kompanjon gör kan även drabba mig. Gör bolaget dåliga affärer så kommer fordringsägarna förr eller senare att kräva delägarna på betalning. Tipset kan alltså vara att verkligen se upp med vilka personer man bildar bolag tillsammans med. Förtroende, tillit och att ha kontroll är här nyckelord.

Lycka till med deklarationen för handelsbolag och delägare.


Mats Dahlberg

Länk till mera information...


Andra blogginlägg