Ekonomistyrning - Att styra mot lönsamhet och tillväxt

Ekonomistyrning - Att styra mot lönsamhet och tillväxt

Syftet med ekonomistyrning är inte att kunna beräkna mängder av nyckeltal, utan att förstå hur just detta företag ska bli lönsamt och ekonomiskt stabilt. I denna kurs koncentrerar vi oss på hur företag ska kunna skapa lönsam, stabil och kontrollerad tillväxt. Vi sammanför flera olika aspekter på företagets ekonomi och försöker därmed skapa en helhetsbild.

I kursen ”Ekonomistyrning – Att styra mot lönsamhet och tillväxt” försöker vi se praktiskt på ekonomistyrningen och visar hur man kan resonera kring företagets drift och ekonomi. I materialet finns exempel och arbetsuppgifter. Om du driver ditt eget företag eller är redovisningskonsult kommer du att känna igen dig. Prova direkt på ditt eget företag eller om du jobbar med redovisning som konsult på ett kundföretag.

Vi tar även upp problemen med att analysera företag som drivs som handelsbolag och enskild firma, något som ställer ytterligare krav på analys och bearbetning.

POPULÄRAST
KURSAVGIFT
1995:-
* Kursen ingår utan kostnad i årspaketet.

Ur kursinnehållet:

 • Vad är ekonomistyrning?
 • Omsättning och lönsamhet
 • Utan redovisning - ingen ekonomistyrning
 • Tillväxt
 • Värdekedjan
 • Förädlingsvärdet
 • Bättre lönsamhet
 • Pris och volymförändringar - exempel
 • Likviditet och Soliditet
 • Håll ordning på tillgångarna
 • Investeringar
 • Kassaflödesanalysen
 • Enskild firma och handelsbolag
 • I kursmaterialet ingår ett antal arbetsuppgifter

Målgrupp

Egna företagare, bankanställda och redovisningskonsulter har omedelbar nytta av innehållet. Du behöver ha grundläggande kunskaper i företagsekonomi och redovisning för att ha mest nytta av innehållet..

Kursmål

Kursdeltagaren ska efter kursen ha fått bättre förståelse för hur man praktiskt arbetar med fretagets ekonomi för att styra mot lönsam tillväxt.

Förkunskaper

Den som har kunskaper i företagsekonomi och redovisning kan snabbt tillgodogöra sig kursen och hitta många exempel som enkelt kan tillämpas.

Kursintyg

Kursdeltagare som genomfört kursens samtliga föreläsningsavsnitt, gjort arbetsuppgfterna samt svarat på kontrollfrågorna får ett kursintyg.

Du behöver avsätta cirka 6 klassrumstimmar för att genomföra kursen. Särskild information för dig som redovisningskonsult eller revisor finns här.

ENSKILD KURS
Boka denna kurs för 1995 kr

Uppgifter om kursdeltagaren

Uppgifter om fakturamottagare

När vi behandlat din beställning får du en e-post med inloggningsuppgifter. Normalt inom en timmer om beställningen gjorts under kontorstid.
Har du frågor eller vill tala med någon om utbildningar?
Ring 023-669 50 00 eller ställ dina frågor via e-post info@righteducation.se.
Moms tillkommer på priserna ovan. Vi sänder faktura med e-post att betalas inom 10 dagar.

Här kan du boka ett kurspaket istället.

Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera