Att studera online är effektivt

Redovisningens grunder 1 - Syfte, regelverk och organisation

Grundläggande kunskaper i redovisning är nyttigt i de flesta arbeten. Att förstå hur den praktiska redovisningen fungerar är viktigt både för den som själv ska bokföra men också för den som ska förstå ekonomirapporterna.

Det mesta som händer i ett företag registreras i bokföringen. Redovisningen är därför en av företagets viktigaste och mest användbara informationskällor – förutsatt att man förstår hur det fungerar.


Detta är den första delen av två grundläggande kursen där vi systematiskt går igenom vad som händer i ett företags bokföring och hur de vanligaste rapporterna är uppbyggda. Vi varvar teori och praktik.

Målgrupp:

Kursen vänder sig till alla som vill lära sig arbeta självständigt med ett företags bokföring och redovisning. Egna företagare och den som ska starta företag eller den som tänker sig ett jobb som redovisningskonsulter. Vi startar från början och du lägger en bra grund för att studera vidare. Om du arbetat med bokföring tidigare i begränsad omfattning eller med enstaka affärshändelser kan kursen fungera som en nyttig repetition och sammanfattning.

Kursinnehåll:

 Redovisningens syfte
 Ekonomiska grundbegrepp
 Bokföringslagen och Bokföringsnämndens allmänna råd
 Bokföringens grunder
 Dubbel bokföring
 BAS kontoplan
 Resultaträkning och balansräkning
 Sambandet mellan resultat- och balansräkning
 Försäljning och inköp
 Introduktion till skatter, moms och avgifter
 Lagar som styr redovisningen
 I kursmaterialet ingår ett praktiskt arbetsmaterial.

Kursmål:

Kursdeltagaren ska med hjälp av föreläsningar, övningsexempel och det material som används i kursen få en grundläggande introduktion till att självständigt kunna sköta bokföring och redovisning i olika företag. Kursen ger de grundläggande kunskaperna för att skapa korrekta rapporter som kan fungera som beslutsunderlag. Kursen är en förberedelse för Redovisningens grunder II som koncentrerar sig på praktiska redovisningsexempel.

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs.

Studieform:

Kursen består av ett antal föreläsningar som du kan se och lyssna till via Internet. Du har tolv månader på dig att genomföra kursen och du kan lyssna på föreläsningarna hur många gånger som helst.

Arbetsuppgifterna kan ske på papper eller direkt på datorn. Du måste ha Word eller kompatibelt program för att kunna öppna uppgifterna.

Kursintyg:

Kursdeltagare som genomfört kursens samtliga föreläsningsavsnitt, gjort arbetsuppgifterna samt svarat på kontrollfrågorna får ett kursintyg.


Kursavgift

1995.- + moms 25%

* Kursen ingår utan kostnad i årsabonnemanget.

Läs mera om vårt förmånliga årsabonnemang under Kurser/Prisplan >>
Kursen omfattar 6 timmar inom Redovisning - grundläggande.

Obs! Detta är en E-kurs som ges över Internet.

Logga in för att starta denna kurs. Eller klicka här för att bli kund


Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera