Inga kringkostnader med kurser online

Entreprenörskap

Starta, driva och utveckla företag

Detta är en praktisk kurs i entreprenörskap. Vi presenterar och diskuterar metoder för att förstå olika branscher och våra möjligheter att vara framgångsrika i dem. Vad är det egentligen som kommer att krävas av oss som företagare? Hur kan vi själva påverka det konkurrenslandskap som vi kommer att befinna oss i?

Kursen består av tre delar. Den första delen diskuterar helt kort vem eller vilka som passar som företagare, den andra delen ägnar sig åt branschstrukturer och analys av vad som driver konkurrens och den avslutande delen är en grundkurs i ekonomistyrning.

Målgrupp

Personer som ska starta eget företag eller som idag driver eget. Personer som vill ha metoder och modeller för att analysera spelet i företagsekonomin. Styrelseledamöter, redovisningskonsulter i början av sin karriär och resultatansvariga i företag.

Kursmål

Kursen ska ge bred förståelse av vad som skapar och utvecklar konkurrensen i olika branscher.

Den ska ge en modell för att utveckla företaget och sitt eget entreprenörskap.

Personer i ledande ställning som behöver modeller för att informera eller påverka andra.

Förkunskaper

Deltagande kräver inga speciella förkunskaper. Kursens avsnitt kan ses flera gånger och arbetsmaterialet ger möjlighet att i sin egen takt analysera och fundera. Det är en fördel om man kan applicera kunskaperna på en egen affärsidé.

Studieform

Kursen består av ett antal föreläsningar som du kan se och lyssna till via Internet. Du kan lyssna på föreläsningarna hur många gånger som helst. Det finns alltså gott om tid för eftertanke och repetition. Till avsnitten finns arbetsuppgifter och testfrågor i samband med videoavsnitten.
Till kursen finns en dokumentation bestående av föreläsningsbilder och arbetsuppgifter.

Kursintyg

Den som genomfört kursens samtliga föreläsningsavsnitt, gjort arbetsuppgifterna samt svarat på testa-dig-självfrågorna får ett kursintyg.

Denna kurs ingår i årsabonnemanget.


Kursavgift

1995.- + moms 25%

* Kursen ingår utan kostnad i årsabonnemanget.

Läs mera om vårt förmånliga årsabonnemang under Kurser/Prisplan >>
Kursen omfattar 6 timmar inom företagsekonomi, företagsledning, starta/driva.

Obs! Detta är en E-kurs som ges över Internet.

Logga in för att starta denna kurs. Eller klicka här för att bli kund


Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera