Att studera online är effektivt

Branschstrukturanalys

Fem krafter som skapar strukturen och konkurrensen i branscher

Den som vill driva ett företag framgångsrikt måste förstå den struktur som skapar konkurrens i branschen. I den här kursen ägnar vi oss helt åt att diskutera hur man lägger upp sin analys av dessa krafter. Till kursen finns ett praktiskt material som kan användas i analysarbetet - både som egen företagare men också som ekonomikonsult.

Om du är ekonomikonsult så kommer du förr eller senare att ställas inför uppgiften att vägleda dina kunder i deras beslut. Då kommer du att ha mycket nytta av att ha gått den här kursen och av att ha lärt dig att använda materialet.

I väntan på det uppdraget är det inget som hindrar att du granskar ditt eget företag enligt samma modell. Resultatet tar man sedan med sig in i strategiarbetet och skapar nästa vinnarkoncept.

Målgrupp

Konsulter, företagsledare och styrelseledamöter vars uppgift det är att bidra till framgångsrika och konkurrenskraftiga företag. Personer som ska starta eget företag eller som idag driver eget. Personer som vill ha metoder och modeller för att analysera spelet i företagsekonomin.

Kursmål

Kursen ska ge bred förståelse av vad som skapar företagens omvärld och de krafter som skapar konkurrens i olika branscher.

Den ska ge en arbetsmodell som ekonomikonsulter kan använda i sitt arbete.

Förkunskaper

Deltagande kräver kunskaper i företagsekonomi och erfarenhet av hur företag verkar på en konkurrensutsatt marknad. Arbetsmaterialet ger möjlighet att i egen takt analysera och fundera.

Studieform

Kursen består av ett antal föreläsningar som du kan se och lyssna till via Internet. Du kan lyssna på föreläsningarna hur många gånger som helst. Det finns alltså gott om tid för eftertanke och repetition.
Till kursen finns en dokumentation bestående av föreläsningsbilder och ett kompendium som kan användas i arbetet med att analysera de krafter som skapar konkurrensen i olika branscher.

Kursintyg

Den som genomfört kursens samtliga föreläsningsavsnitt får ett kursintyg.

Denna kurs ingår i årsabonnemanget.


Kursavgift

995.- + moms 25%

* Kursen ingår utan kostnad i årsabonnemanget.

Läs mera om vårt förmånliga årsabonnemang under Kurser/Prisplan >>
Kursen omfattar 1 timmar inom Företagsekonomi.

Obs! Detta är en E-kurs som ges över Internet.

Logga in för att starta denna kurs. Eller klicka här för att bli kund


Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera