Arbetstidslagstiftningen - Arbetsrätt E

Arbetstidslagstiftningen - Arbetsrätt E

Vad innebär de svenska lagreglerna kring arbetstid och vad säger EUs arbetstidsdirektiv? Vad åligger mig som arbetsgivare eller arbetstagare? Vad kan vi lära av rättspraxis? Vad händer om vi gör fel? Frågorna är många.

Här handlar det alltså om reglerna kring arbetstid, som är komplicerade och beroende av vilken anställningsform man har. Vi reder emellertid ut begreppen.

Kursen går växelvis igenom reglerna kring arbetstid i arbetsrätten utifrån lagtexten, men ger dessutom fördjupningsavsnitt där vi analyserar domar från Arbetsdomstolen. Det finns också ett flertal arbetsuppgifter med fylliga kommentarer och förslag till lösningar vilket är en viktig del i pedagogiken.

Kursen är en av sex delar som grundligt behandlar olika delar av arbetsrätten.

Kursen behandlar de regler som gäller fram till den 30 september 2022.

Kursen behandlar de regler som gäller fram till den 30 september 2022.

POPULÄRAST
KURSAVGIFT
1995:-
* Kursen ingår utan kostnad i årspaketet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som arbetar med löne- och personalhantering. Lönekonsulter och redovisningskonsulter kommer garanterat att konfronteras med dessa frågor i kontakten med sina kundföretag. Egna företagare, företagsledare och styrelsemedlemmar är andra som kommer att ha stor nytta av detta.

Kursmål

Kursen ger, tillsammans med övriga kurser i arbetsrätt, en viktig fördjupning i ämnet som är nödvändig för den som ska hantera arbetsrättsfrågor. I vårt verktyg Personalhandboken finns en uppsättning åtgärdsscheman som fungerar som checklistor och stöd när man ska fatta beslut i personalfrågor.

Förkunskaper

Vår kurs Personal och löner kan vara en bra introduktion till ämnet personal och arbetsrätt som helhet och kursen Rekrytering, anställningsavtal och anställningsformer - Arbetsrätt A är en kvalificerad start för dig som verkligen vill lära dig detta med personal och arbetsrätt.

Kursintyg

Kursdeltagare som genomfört kursens samtliga föreläsningsavsnitt, gjort arbetsuppgifterna och svarat på kontrollfrågorna får ett kursintyg.

Du behöver avsätta cirka 3 klassrumstimmar för att genomföra kursen. Särskild information för dig som redovisningskonsult eller revisor finns här.

Ur kursinnehållet:

 • Introduktion till arbetstidslagstiftningen
 • Arbetstidsbegreppet
 • Tillåten arbetstid
 • Arbtestidens förläggning
 • Jourtid
 • Övertid
 • Extra övertid
 • Nödfallsövertid
 • Mertid
 • Rast och paus
 • Högsta tillåtna arbetstid
 • Begränsningsregeln
 • Nattarbete
 • Nattvila
 • Minderåriga
 • Brister i arbetstagarens prestation
 • Analyser av aktuell praxis
ENSKILD KURS
Boka denna kurs för 1995 kr

Uppgifter om kursdeltagaren

Uppgifter om fakturamottagare

När vi behandlat din beställning får du en e-post med inloggningsuppgifter. Normalt inom en timmer om beställningen gjorts under kontorstid.
Har du frågor eller vill tala med någon om utbildningar?
Ring 023-669 50 00 eller ställ dina frågor via e-post info@righteducation.se.
Moms tillkommer på priserna ovan. Vi sänder faktura med e-post att betalas inom 10 dagar.

Här kan du boka ett kurspaket istället.

Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera