Deklaration 2 - Näringsverksamhet 2022

Deklaration 2 - Näringsverksamhet 2022

I den här kursen går vi igenom merparten av de regler som styr beskattningen och även bokslutet i enskild näringsverksamhet och beskattning av fysisk person som delägare i handelsbolag.

Vi arbetar oss fram till ett överskådligt övningsexempel från ett upprättat bokslut och gör en genomgång av deklarationen i företaget.

Vi tittar på ett antal kritiska frågor som rör både intäkter och kostnader som man bör känna till för att kunna upprätta deklarationen. Ett avsnitt handlar också om stöden relaterade till coronapandemin.

Den som jobbar med ekonomi på ett företags ekonomiavdelning eller som sköter bokföring åt andra märker snabbt att många redovisningsfrågor bara kan lösas om man behärskar skattesystemet. Faktum är att vissa områden inom redovisningen är kopplade så att skattereglerna kommer att styra värdering och redovisning.

Deklarationstillfället är sista möjligheten att rätta fel som eventuellt finns i redovisningen. För redovisningskonsulten kan det innebära att intervjua kunden så att all information om företaget kommer fram.

POPULÄRAST
KURSAVGIFT
1995:-
* Kursen ingår utan kostnad i årspaketet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som jobbar med företags redovisning och ekonomi. Du är redovisningskonsult eller på annat sätt jobbar med företags praktiska ekonomihantering. Kursen är praktisk och vi går via regelverket och exempel igenom deklarationsblanketten och fyller i den. Vi förutsätter att kursdeltagaren har kunskap i redovisning och hur man periodiserar inför bokslutet.

Kursmål

Kursdeltagaren har efter genomförd kurs en god uppfattning om hur beskattning av näringsverksamheten är uppbyggt och hur beskattningen av fysiska personer som driver företag sker.

Förkunskaper

Vår kurs Beskattning av företag och individer: Del 2 - Inkomst av näringsverksamhet, kan vara en bra början samt kunskaper i redovisning.

Kursintyg

Kursdeltagare som genomfört kursens samtliga föreläsningsavsnitt, gjort arbetsuppgifterna samt svarat på kontrollfrågorna får ett kursintyg.

Du behöver avsätta cirka 6 klassrumstimmar för att genomföra kursen. Särskild information för dig som redovisningskonsult eller revisor finns här.

Ur kursinnehållet:

 • Beskattning av näringsverksamhet
 • Kopplingar mellan redovisning och beskattning
 • Värdering av varu- och materiallager
 • Värdering och värdeminskning av anläggningstillgångar
 • Intäkter
 • Coronastöden i bokföring och deklaration
 • Speciella typer av ersättningar
 • Inkomstdelning
 • Periodiseringsfonder
 • Räntefördelning
 • Aktiv eller passiv näringsverksamhet
 • Expansionsfond
 • Avdragsgillt eller inte
 • Skattemässiga justeringar
 • Skatteplanering
 • Blankettexempel
 • Arbetsuppgifter
ENSKILD KURS
Boka denna kurs för 1995 kr

Uppgifter om kursdeltagaren

Uppgifter om fakturamottagare

När vi behandlat din beställning får du en e-post med inloggningsuppgifter. Normalt inom en timmer om beställningen gjorts under kontorstid.
Har du frågor eller vill tala med någon om utbildningar?
Ring 023-669 50 00 eller ställ dina frågor via e-post info@righteducation.se.
Moms tillkommer på priserna ovan. Vi sänder faktura med e-post att betalas inom 10 dagar.

Här kan du boka ett kurspaket istället.

Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera