För proaktiva företagsrådgivare

Tips och råd för dig som rådgivare och företagare


Mats Dahlberg

2022-01-10

Aktieägartillskott - när, varför och hur?

Aktieägartillskott – i bolagsrätten, redovisningen och beskattningen

Detta är temat för vår kurs om aktieägartillskott och lån mellan företagare och företag. I kurs går vi igenom reglerna kring aktieägartillskott. Vi granskar detta ur olika perspektiv - bolagsrätten, skatterätten och redovisningen. Vi ger också exempel och diskuterar konsekvenser i olika situationer. När, hur och varför ställer lämnar man ett aktieägartillskott och vilka alternativa lösningar finns det?

I materialet finns också ett fördjupande referensmaterial i form av domar, artiklar och praktiska mallar.

Kursen vänder sig till alla som arbetar med ekonomi och som hanterar praktiska finansieringsfrågor i sitt dagliga arbete. Egna företagare, redovisningspersonal och redovisningskonsulter har nytta av innehållet.

Många företag, och företagare, har haft det tufft under pandemin och än är det inte slut. Vad är det mest kreativa och långsiktigt verkningsfulla att göra? Aktieägartillskott ibland, men inte alltid.

Mats Dahlberg

Länk till mera information...


Andra blogginlägg


Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera