För proaktiva företagsrådgivare

Tips och råd för dig som rådgivare och företagare


Mats Dahlberg

2021-12-05

Redovisningskonsult – likviditetsplanera med dina kunder

51 000 företag har fått anstånd med att betala skatt och moms under pandemin. Det sammanlagda anståndsbeloppet, netto, är cirka 30 miljarder kronor. Ett stort antal anstånd upphör under våren 2022 med början i mars – april. Här gäller det för företagen som berörs att planera så att skatteskulden kan återbetalas. Annars har man allvarliga problem, minst sagt. Även med förlängd anståndstid finns behovet av planering. Företag med låga marginaler kommer att vara de som bör planera extra noga.

Regeringen föreslår nu möjlighet till en avbetalningsplan för att skatteskulden ska kunna lösas upp under ordnade former. Det är fortfarande bara ett förslag, men allt talar för att det blir beslutat.

För dig som redovisningskonsult och som har kunder med anstånd kan det vara viktigt att bevaka detta för dina kunders räkning. Att bli plockad av banan på grund av oförmåga att betala skatteanståndet känns som ett tragiskt slut. Som att snubbla på målsnöret.

Mats Dahlberg

Länk till mera information...


Andra blogginlägg


Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera