För proaktiva företagsrådgivare

Tips och råd för dig som rådgivare och företagare


Mats Dahlberg

2023-03-03

Deklarera för Handelsbolag och dess delägare

Nu har vi kursen Deklarera för Handelsbolag och delägare 2023 tillgänglig för den som behöver friska på minnet. Eller varför inte rusta ytterligare medarbetare på redovisningsbyrån, om du jobbar med konsultation och rådgivning, att ge sig på detta bitvis komplicerade område.

Att deklarera för ett handelsbolag och dess delägare kan vara en riktig utmaning.

Reglerna är på många sätt krångliga och sättet att lägga beskattningen hos respektive delägare, istället för bolaget, gör det inte lättare. I kursen diskuterar vi deklaration för ett handelsbolag som har både fysisk person och ett aktiebolag som delägare. Vi pekar på speciella förhållanden som kan vara viktiga att känna till.

Som vanligt har vi en hel del bra material för den som vill fördjupa sig. Vi visar också genom exempel på de olika deklarationsblanketterna hur reglerna tillämpas i praktiken.

Handelsbolag är en företagsform som har både fördelar och nackdelar. Som det mesta här i livet. En risk med handelsbolaget ligger i det faktum att andelsägarna är solidariskt ansvariga för bolagets åtaganden. Det min kompanjon gör kan även drabba mig. Gör bolaget dåliga affärer så kommer fordringsägarna förr eller senare att kräva delägarna på betalning. Tipset kan alltså vara att verkligen se upp med vilka personer man bildar bolag tillsammans med. Förtroende, tillit och att ha kontroll är här nyckelord.

Lycka till med deklarationen för handelsbolag och delägare.


Mats Dahlberg

Länk till mera information...


Andra blogginlägg


Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj en av våra yrkesutbildningar på distans inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera