Ekonominyheter för företagare

Ekonominyheterna


Viktigt att tänka på för dig som företagare (Pensionsmyndigheten)

  • Ta ut lön/ överskott. Den lön eller det överskott du får och skattar för gör att du tjänar in till din allmänna pension. Vid en lön på 43 309 kronor (2019) i månaden så maximeras inbetalningen till din allmänna pension.
  • Betala skatt.
    Din allmänna pension är beroende av hur mycket du betalat in till Skatteverket via skatter och avgifter. Varje år räknas. 
  • Eget sparande till pension.
    Som företagare får du inte tjänstepension som de flesta anställda får. Sparar du 4,5 procent av din inkomst i ett långsiktigt sparande motsvarar det vad de flesta anställda får inbetalt till tjänstepension.
  • Driva företaget vidare efter 65?
    Även om du börjar ta ut pension kan du driva företaget vidare. Du får då lägre sociala avgifter och ett större jobbskatteavdrag.

Länk till hela texten

 

Så kan egenföretagare ta ansvar för sin pension

För att hjälpa egenföretagare tar Pensionsmyndigheten årligen fram en rapport och en vägledning. Vägledningen beskriver översiktligt vad den som driver företag bör tänka på.

Länk till rapporten

 

Din allmänna pension och tjänstepension - Verksamt.se

Länk till texten

 

Så stora avdrag får göras - Skatteverket

Länk till texten

 

 


Företagskunskap genom praktiska kurser i företagsekonomi

Redovisning och ekonomistyrning är kunskaper som lönar sig. Framgång som företagare är en process som innefattar att lära sig företagandets hantverk.

Läs mera

Starta kurser i din egen takt

Oavsett om du har ett abonnemang eller väljer enstaka kurser så är det mycket enkelt att starta en kurs - det krävs bara ett knapptryck.

Läs mera

Dina kollegor kan anslutas

Har du ett årsabonnemang så kan du ansluta en eller flera kollegor till ett starkt reducerat pris.

Läs mera

Yrkesutbildning för dig som behöver

Lägg upp din egen studieplan eller välj ett av våra kursblock inom ett eller flera ämnesområden. Efter genomförd utbildning kan du tentera för ett certifikat. På det sättet kan du stärka din kompetens och ta större ansvar på jobbet.

Läs mera

Kurs online innebär att du kan studera var och när det passar dig

Att studera online passar vårt flexibla och digitala arbetsliv. Med våra kurser har du alltid klassrummet med dig - praktiskt tycker vi.

Läs mera

Dokumentmallar underlättar arbetet

Med ett abonnemang så ingår också många praktiska dokumentmallar inom ekonomi, juridik och administration.

Läs mera